Selecteer een pagina

Iglo 5 Classic kunststof kozijn.

Profiel

De afgeronde profiellijn in klasse A bepaalt het moderne ontwerp van het raam. De originele gepatenteerde oplossing creëert een uniek karakter van het interieur. De ramen zijn gemaakt van hoogwaardige 5-kamerprofielen met een inbouwdiepte van slechts 70mm.

Het Iglo 5 Classic profiel is rondom versterkt met een stalen profilering. Dit geldt voor het kozijnprofiel en het raamprofiel. Dit geeft veel stabiliteit aan het kozijn en de draaiende delen. De hoeken zijn thermisch gelast en hierdoor net zo sterk als het kunststof zelf.

Energiebesparend

De optimale profielconstructie en beglazing uitgerust met een warm stalen frame met een warmteoverdrachtscoëfficiënt Ug = 0,89 W/(m2K) is de garantie voor thermische energiebesparingen, optimale kamertemperatuur en hoge lichttransmissie. De hoogwaardige bouwmaterialen en de EPDM-dichtingen beïnvloeden de raamdichtheid, bieden bescherming tegen het doorlaten van windstoten en verhogen de dichtheid tegen regenwater. In vergelijking met houten en aluminium kozijnen dan hebben kunststof kozijnen over het algemeen de laagste U-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed kozijnen isoleren. Hoe lager de U-waarde des te beter de kozijnen isoleren. Houten kozijnen hebben vaak een waarde van: 2,4 W/m2k en aluminium kozijnen tussen de 1,8 en de 2,7 W /m2k.

Duurzaamheid

Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC (Polyvinylchloride). Er is geen houtkap nodig en daarnaast is de productie ervan steeds verbeterd. De Europese PVC industrie heeft het productieproces, het inzamelen en het recyclen van kunststof sterk verbeterd. PVC afval wordt ingezameld en goed gesorteerd. De materialen zijn nu tot 10 keer recyclebaar, zonder kwaliteitsverlies. 

Kunststof kozijnen gaan gemiddeld zo’n 50 jaar lang mee (afhankelijk van de kwaliteit). En dit zonder enig onderhoud. In vergelijking met hout hoef je kunststof niet te lakken of te schilderen. Eens in de zoveel tijd schoonmaken wordt wel aangeraden.

Beslag

Maco Multi Matic KS met twee anti-diefstalpallen beïnvloedt het comfort van het raam. Standaard wordt dit geleverd met een 3-standen systeem. Hiermee kan u ideaal ventileren in uw woning afhankelijk van het weer en de temperatuur. De grepen worden in een bijpassende kleur geleverd en maken een eenvoudige bediening mogelijk.

Veiligheid

Kunststof ziet er op het eerste gezicht niet zo sterk uit, maar niet is minder waar. Het is een erg sterke stof die je niet zomaar ombuigt of openbreekt. Samen met aluminium is kunststof het veiligste materiaal voor je kozijnen. De veiligheid van kunststof kozijnen uit zich op verschillende manieren:

  • Brandveiligheid, kunststof kozijnen reageren niet op hitte zoals plastic dat wel doet. Ook zijn ze niet ontvlambaar zoals hout dat wel is. Kunststof als materiaal is zeer moeilijk ontvlambaar en zelfs zelfdovend. Dat betekent dat ze een eventuele brand niet zullen verspreiden, aanwakkeren of bevorderen. Hierin onderscheiden ze zich aanzienlijk van hout en vormen ze een veel betere bescherming in het geval van brand.
  • Inbraakveiligheid, de inbraakveiligheid van kunststof kozijnen wordt bepaald door een aantal factoren. Zo zijn er de sloten, maar is er ook het materiaal en het glas. Het materiaal is robuuster en beter op elkaar aangesloten dan het geval is bij houten kozijnen. De glaslatten zitten aan de binnenkant waardoor deze er niet uit te breken zijn vanuit de buitenkant met een koevoet. De kozijnen worden uitgerust met goede sloten en HR++ glas.

Vast raam

Draaikiep raam

Buitendeuren

Schuifpuien